Our First Job- Tapah, Perak 30-5 hingga 2-6/08

Published by b2gether under on 5:44 PM

nie lilly

nie iela...a.k.a yg paling comel

n.. mama ngan riri......

kita org lah pertugas on that day....

hmmm were to start banyak sangat cerita yang menarik nie.hahahahhah

oklah kita start dari day 1..
>> we all start the journey officially around 10am.hari jumaat.tarikh lupa ah.huhuh.so nak di jadikan cerita we all yg pergi nie 4 org dara pingitan ewah..memandangkan b2gether nie semua nya pompuan.so kami gi satu kete jer senang kan, so naik kete cik eila a.k.a yg paling comel skali dalam groupies nie.. semua perasaan ader nie, berdebar cemas,suka teruja uish tak leh cakap lah...so dalm perjalannan tuh tgh syiok borak - borak dlm kete dari hal sendiri sampai ke isu negara kita malaysia yg tercinta nie kami digemparkan dengan satu tragedi viper iela....huhuhuhuhu...

perjalanan masa tuh agak perlahan jer sebab hujan renyai2 skit so dah sepaaruh jalan baru perasan viper dier ngiok skit ..so we all stop n betolkan
then that thing ok balik.pastuh we all continue the journey then ...hujan pon reda so dah tak guna dah lah viper tuh ..dah berjam2 jalan perot rasa lapar sebab ader yg tak breakfast agik so kita mkn dulu......masa tuh dah kol 12 lebih cam tuh ...so we all tak der banyak masa gak...kami makan kfc..hingga menjilat jari.

Alhamdulilah perut sudah kenyang..kami sambung perjalanan tak sampai beberapa minnit jalan hujan pon turun balik...maka kami mesti mengunakan viper balik mula2 ok lagi lepas tuh langsung tersasar habis...so memandangkan masih lagi sempat kitaorg pon carik lah kedai spare part sepanjang perjalannan tuh..tapi takder so kumpa kedai motor jer..kita org redah jer..hmm kat kedai motor tuh pun kaelakar gak...well pada yang kenal iela kita semua tau umur dier berapa n how she look like...so for stranger they dont believe her...mana nak caya muka mmg cam budak skolah..so two chines guy nie siap nak mintak no tepon agik...n mintak ic bagai pasal tak caya..kesian iela..tapi nasib baik viper tuh oke cuma screw jer longgar.tampa membuang masa we all sambung perjalan tinggalkan two chiness guy nie wondering ..hahahhah what a day.

hmm nak carik umah pengantin so kena tgk map..saya bertugas sebagai assistant driver...heheheh so we all buat deal ngan pengantin lelaki so the plan kind of we from rumah lelaki lah carik punya carik redah punya redah hahahah skali salah tgk map cari umah lelaki tapi tgk map umah pompuan hahahah.memandangkan dah sdekat nagn umah pompuan kita org change ah plan terus gie umah pompuan.So dah sampai aper lagi buat keje ah....sampai lah ke malam.kita org tido bilik pengantin agik.huhuhu amik berkat ..kahkahkah...

Day 2: Reception umah pompuan...
biasa lah doh umah org mkn mesti kenyang punya....so kita org rasa cam serba salah plak dok kat blik pengantin. so we all change our mind n carik lah bilik utk di sewa.okies lah nice condition n murah.hari kedua nie biasa jerlah.berkerja dari pagi sampai ke mlm....nasib baik tak karaoke jer...

Day 3:Reception umah lelaki...
Memulakan kerja dari pagi check out from the hotel n straight gie umah lelaki..buat kerja so hari nie stgah hari jer..sampai ptg gak lah..so dah nak balik tuh..dah salam 2 pengantin dah babai semua ..jeng2 jeng iela kena ngorat..dapat no pon..hueheuheuheuhe...

So badan pon dah penat tekak plak haus so we all stop dekat rnr kita rehat dulu...hueheuheueheuhuh... dah puas rehat n beli bekalan yg cukup kami meneruskan perjalan utk pulang kerumah...so nak hilang kan bosan we all main game dlam kete ..kira nombor sapa paling banyak base on no .plat kete yg ada kat highway tuh...macam biasa lah sambil menyelam minum air..so mata masing2 pon meliar ah melihat keindahan pemandu dan pnumpang..hahahah.

tgh leka2 we all drive biasa ah highway mesti ader adengan potong memotong punya...so kami memandu kerete kancil...pas tuh ader satu kete viva nie.dan didalam nyer ader 4 org jejaka plak ..wah cam sesuai jer...kita org 4 gadis plak...yg tak bleh balh tuh siap jalan seiring agik tuh..siap bg i luv u lah...ishh... kita org kena ngorat..hahahhaah mengarut betol...tapi utk hiburan oklah...ader lah adengan seiring dan sejalan ...sampai satu tahap kita org berpisah...
we tuh jerlah yg saya ingat pasal our first job. kalo i ader tertinggal aper2 sila tambah yer...pastuh sebelom pulang ke umah masing 2 we all lepak dulu nagn plustick yg lain kat nz...sebab dah lama tak jumpa ..so gelak jer lah keje kita org sepanjang malam tuh...

we alll what a journey kan..keuheuheueheuheu..enjoy...

nie gamba pengantin...



3 comments:

putdianas said... @ December 2, 2008 at 3:26 PM

wah bestnyer ;) interesting story... spt biase iela mmg ramai yg nk kenal, comey le katekan ;P

keep a gud work 2 all plusticks ;D

has said... @ December 2, 2008 at 5:31 PM

bisalah...

iela said... @ December 27, 2008 at 12:52 AM

arghhhhh x de maknanyerrrr...dorang tu memang saja nak kena-kenakan saya...huhuhuhuhu...tp apa pun memang best journey ke tapah nih....i like...macam-macam terjadik...huahuahuahuahuahuahuaua ;)

Post a Comment