Our Open House

Published by Myra under on 9:53 PM
Assalamualaikum WRT WBT

Wah, rasa mcm dah lama sgt tak update blog nih. Di antara cerita2 best yang berlaku sejak entry yang sblm ni ialah, Team Plusticks telah meng-organise satu event besar. Besar la jugak. First in history, dan insyaAllah akan diteruskan untuk masa2 akan dtg. Kite jadikan tradition la eh korang!

Anyway.. Plusticks telah mengadakan satu openhouse besar-besaran bertarikh 17 October 2009. Tarikh ni keramat. Hahha.. before you guys get the wrong idea, tarikh ni keramat coz this was the day I came back from Australia. The catch is, takde sape yang tahu kecuali Sofia and Ju. They were my partners in crime :D Hehhe..

Untuk mengetahui lebih lanjut ttg apa yang berlaku pada hari itu, meh kite tengok video ni sama2. Takde la hebat mane video ni, but hopefully everyone enjoy.

Dedicated to my friends, my sisters -- The Plusticks. Love you all so much!



Convocation vs Tunang

Published by suezen under on 12:45 PM
Wah..agak terabai blog nih kan no update..huhuhu.. btw..just nk share on last weekend.. is pia nyer convocation... so me, kak put, k.has n jue buat suprise..while lily mmg dh ader kat sane ok..:).. yerlah dia kene lah pegi sebab amir nyer konvo jugak:)...ahaks

but..yeah..we made it...berjaya wat pia surprise sampai dia menggigil..huhuhu....so here some pict during the convocation:)

me, kak Put, Jue n K.has(tiada dlm gambar)

we, terpancar kebahagiaan di muka pia


gambar nih agak kelakar


the couple...dh grad..so now leh kahwin..yayy mkn nasi minyak...:D
yeah talkin bout the nasi minyak..tak lupe jugak kepada ririe yang dh melangsung kan pertunangan bersama alan..during last ari raye.. she's look so stunning waktu tuh..hehhe here some pict from her:)...sgt natural..but glowing..seri org nk bertunang kan:)


Photo Entry

Published by Myra under on 12:13 PM
Assalamualaikum WRT WBT

Hi all.. Here's just a few pictures for your pleasure. Enjoy!

Salam Lebaran!

Published by Myra under on 2:29 PM
Salam Lebaran buat kawan2 yang dirindui dan disayangi selalu! Muah muah! Love you all to bits!

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin



Ucapan AidilFitri

Published by Myra under on 7:31 AM
Assalamualaikum WRT WBT.

Sedikit ucapan AidilFitri buat kawan2 Plustick semua. Minta maaf mira tak dapat sambut Raya bersama korang tahun ni :(

Untuk melihat dengan lebih jelas, sila click pada image =)

Salam rindu dari jauh

Published by Myra under on 1:28 PM
Salam semua! :D

Hiho dari negara asalnya crocodile hunter! Kabare semua. Senyaaaap je blog nih. Meh la tulis2. What have you guys been up to?


Salam Rindu yang amat sangat,
Mira yang comel >_<

Kesedihan dalam Gembira

Published by Myra under on 5:33 PM
Assalamualaikum wrt wbt.

Dalam kegembiraan kita semua menyambut Ramadhan yang penuh barakah ini, kami semua telah digemparkan dengan berita kembalinya ibunda tersayang Kak Has ke rahmatullah pada jam 3 ptg tadi.

Kami semua merasai kesedihan yang tak terhingga dengan berita ini. Ibu kak has juga bagaikan ibu kami semua.
YaAllah, Kau tempatkanlah roh Mama dalam golongan yang sentiasa dibawah RahmatMu YaAllah. Berkatilah hidupnya, ampunkanlah segala dosa-dosanya, permudahkanlah segala urusannya. YaAllah, halalkanlah makan minumnya dan segala hutangnya didunia ini YaAllah. YaAllah, kami amat menyayangi Mama, kau berilah ketenangan padanya dan jauhkanlah Mama dari segala azab kubur. Engkaulah Tuhan yang Maha Pengasih dan Maha Pengampun. Perkenankanlah doa kami Ya Allah, perkenankanlah doa kami Ya Allah. Amin, amin ya Rabbal Alamin.
Kak Has, kami sentiasa bersama akak. We love you and we will always be here for you.

Selamat Kembali Ramadhan

Published by Myra under on 9:47 AM
Salam semua. Hey everyone =)

Havent heard from you guys for a while. Hope everyone is happy and healthy where ever you may be in the world.

Anyway, mira saje je ingat nak update blog. Alang2 duk menunggu org update pasal trip sabah hari tu, tp tak muncul2 jugak.. hehhe.. korang sebok ehh.. takpela. I tau la I selalu jauh dari korang, tak tahu menahu pasal update kawan2.. dah ketinggalan zaman la aku ni. isk isk.. tibe2 nak emo :P

So tinggal brape hari lagi nak masuk Ramadhan. Ape khabar semua? Dah prepare diri ke blum? Harap2 dah. Puasa dah abis ganti ke? Kalau tak sempat takpe, bile bab ganti puasa ni, takde syarat yg kata kene habiskan ganti sblm Ramadhan seterusnya. Ganti puasa boleh bawak ke tahun2 seterusnya. Tp yang penting kene la ganti. Itu sbb org selalu ckp kene ganti sblm Ramadhan akan dtg, kalau tak, makin bertambahlah hari2 untuk ganti tu.

Alhamdulillah, dah setahun berlalu. So mcmane dgn diri kita? Ade perubahan tak? Harap2nya semua berubah ke arah yang baik InsyaAllah *wink*

Selamat kembali ya Ramadhan. Kami semua merinduimu. Inilah masa terbaik untuk kite perbanyakkan amalan. Ini jugak masa yang paling best untuk repair hubungan kita dengan Allah. Ini lah masanya kite tidak diganggu oleh bisikan2 syaitan yang selalu ada untuk menyesatkan kita.

Kawan2 yang di sayangi kerana Allah, isilah bulan ini dengan amalan. Perbanyakkan ibadah malam, banyakkan bersedekah. Semoga semua amalan kita jadi penebus dosa2 kita untuk bekalan akhirat insyaAllah. Tp ingat, tiada satu amalan baik pun yang diterima Allah jika solat 5 waktu kita tak tunaikan. Semuanya sia-sia sahaja. Solatlah amalan pertama yang akan dihisab kelak. Jika lengkap amalan solatnya, barulah dilihat amalan2 lain. Tak bermakna kalau kite akhlak baik, kite byk sedekah, kite tolong org miskin, kita buat charity work byk2 kalau solat kita tak cukup, sbb Allah tak tengok pun semua tu. In fact, puasa kita yang sampai sebulan ni pun tak dikira.

Bulan Ramadhanlah bulan paling istimewa. Semua ibadah dan amalan kita dpt pahala yang berganda berbanding bulan biasa. Tp ingat, bila pahala berganda, amalan yang berdosa pun berganda dosanya.

Carilah nikmat Lailatul Qadar.

Wahai saudara2 ku seIslam, ambillah peluang ini sebaik2nya. Doa agar Allah sentiasa menetapkan hati2 kita dalam agamanya dan sentiasa di siratul mustaqim. Agar kita akan berada dalam golongan yang terselamat pada hari qiamat nanti.

Janganlah kita mensia-siakan masa yang dianugerahkan untuk kita ini. Isilah Ramadhan dgn sebaiknya sbb tahun depan, belum tentu kita dapat menikmatinya lagi.

Selamat menyambut bulan Ramadhan yang penuh barakah ni. Semoga kita semua menggunakan masa ni dengan sebaik-baiknya InsyaAllah.



Akan Datang...Trip to Sabah....

Published by sOfia ^_^ under on 11:47 PM

Assalammualikum sume...pergh.. i(pia) lame tol x update blog nih...ok neway entry kali nih i nak story mory a bit about our holiday yg baru saje berlalu...alhamdulillah...we all sume selamat pegi balik...n yg paling penting.....ENJOY sgt2..
Holiday kali ni merupakan da longest holiday ever..6hari 5 mlm..except for juju n riri, 4hari 3mlm..
Da best part is....cost percutian ni (klu tolak kos penerbangan)..sgt la....murah n berbaloi.....believe it or not....RM350 for 6days!...tu pun ade lebih...syukur alhamdulillah...
ok utk cite selanjutnya pasal trip kali nih i akan update lagi kay...i akan cite pasal tempat2 yg we all pegi...benda2 yg kelakar yg terjadi....n sume kenangan2 manis kami disane ;)...
Btw...pic kat atas tu mase we all ke one of da island kat sabah...Pulau Manukan, sgt happening... ^_^ pretty kan view die...so enjoy dulu dis 1st pic...
To plusticks yg xdpt pegi...tataplah pic2 n bace lah blog ni kot2 u all akan terhibur ngn kerenah kwn2 u all nih..hehehe...
ok cau cin cau..

Happy Holidays!

Published by Myra under on 12:03 PM
Nampaknye tinggal brape hari lagi Cuti-cuti Sabah dah nak mula. Adoii.. Jelesnye akuuu!!

Minta maaf pada kawan2 sbb mira tak dapat join sekali cuti2 ni. 30hb ade kenduri, 31hb ade dua kenduri and hari yang sama satu family balik Kelantan. Almaklumlah cuti sekolah. And I HAVE to balik Kelantan jugak coz time raya tak sempat nak balik. Time tu dah nak kene prepare for what is to come, InsyaAllah kalau Allah izinkan. Doakan for me ok.

Bile la nak bercuti ngan you all lagi. Lepas ni lagi la susah nak jumpa isk isk :( Sedih tau.

Ok, lupakan sedih2 dulu. Mira nak wish everyone yg pegi Sabah ni Happy Holidays! Jaga diri, jaga maruah, ingat2 kami yg kene tinggal ni selalu. Jgn lupa amik pictures banyak2 so kitorg lagi jeles nanti. Papehalpun, have fun guys! Luv you and miss you always.

Dah bersedia ke kita?

Published by Myra under on 8:08 PM
Assalamualaikum wrt wbt,

Hey semua. Since dah lama takde siapa update, diri sendiri pun terlepas pandang untuk sama2 menyumbang kat blog, I ingat nak buat post sikit. Kite buat muhasabah diri, boleh tak? Boleh eh. Lari tema sikit, but what the heck, manusia ni cepat lupa so sekali sekala kene ade tazkirah *wink*

Firman Allah SWT:

Maksudnya:

"Bagi manusia ada malaikat-malaikat yang selalu mengikutinya bergiliran, di muka dan di belakangnya, mereka menjaganya atas perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki keburukan terhadap sesuatu kaum, maka tak ada yang dapat menolaknya; dan sekali-kali tak ada pelindung bagi mereka selain Dia."

Sebagai seorang manusia yang banyak kelemahan dan kecacatan, kita kene selalu acknowledge yang orang lain pun ade kelemahan mereka sendiri. Kita juga perlu menerima orang lain bersama-sama dengan kelemahan mereka.

Jangan kita paksa seseorang tu berubah, sebab hanya Allah SWT sahaya yang mampu dan berhak mengurniakan Taufiq dan HidayahNya. Dont try to change people based on what we think they should be like. You might end up being despised for it. Let people change because they WANT to change and because of the right reasons.

Namun begitu, seorang muslim itu seharusnya berusaha untuk menjadikan hari ini lebih baik dari semalam, dan hari esok lebih baik dari hari ini. Kalau tak, diri sendiri yang rugi.

Cuba tengok zaman sekarang ni. You dont have to go very far, tengok negara kite je. Dah brape jenis penyakit yang ade skrg. Memanglah dunia tgh risau tentang virus Influenza A atau Swine Flu, tp sbnrnya byk lagi penyakit yang melanda bumi Malaysia ni. Allah turunkan bala pada kita ke? Tanda-tanda akhir Qiamat dah terlalu byk kita boleh nampak.

Telah pun disebut bahawa apabila Nabi Isa turun ke bumi, diantara perkara pertama yang akan nabi lakukan adalah membunuh semua khinzir di muka bumi. Maksudnya apa? It means that pigs will become one of the main reasons for diseases in the future. Tak ke dah terjadi dah skrg?

So ape lagi? Takkan kite cuma nak ckp "takutlah", "ish dah nak qiamat ni", "aku tak cukup amal lagi ni" je? Ape guna hanya berkata-kata tanpa amal. Rugilah seorang manusia itu apabila ilmu yang diperolehinya tidak diamalkan. Allah SWT dah tunjukkan pelbagai peringatan, adakah kita nak buat tak tahu je? Jom kawan-kawan, kita start beramal before its too late.

Sememangnya Allah Taala sahajalah yang mampu mengurniakan kesedaran dan membuka hati-hati kita. Selagi ada yang mengingatkan kita, selagi itu lah Allah Taala sayangkan kita. Mereka yang tidak diberi peringatanlah manusia yang paling rugi di muka bumi. Selagi ada yang menegur, selagi ada yang mengingatkan kita padaNya, selagi itulah Allah mahukan kita lebih dekat kepadaNya.

Namun begitu, Allah tidak akan merubah keadaan sesuatu kaum atau seseorang itu, jika mereka sendiri yang tiada usaha untuk mencari HidayahNya.

Tidak semua perkara yang kita minta daripada Allah itu adalah yang terbaik buat kita. What we want sometimes is not good for us. Kadang-kadang, kita yang salah berdoa. Kita minta pada Allah apa yang kita nak, sedangkan sepatutnya apa yang kita perlu doakan adalah apa yang terbaik buat kita.

And remember, setiap perkara yang berlaku itu ada hikmah disebaliknya. Dan rancangan Allah adalah sebaik-baik rancangan. When something doesnt go as planned, just remember that He has a bigger and better plan for us. His plan is always better for us.

Semoga hidup kita semua sentiasa di bawah lindungan dan RahmahNya. Perjalanan kita masih jauh, yang pastinya akan berliku dan banyak dugaan. Kerana itulah hakikat kehidupan seorang mu'min, penuh onak dan duri. Jalan yang benar itulah yang banyak rintangan dan ujian. Siratul Mustaqim itulah yang sentiasa membawa kita lebih dekat kepadaNya.

Semoga kita semua tabah mengharungi hidup ini, dengan harapan dan impian untuk mati Syahid bersama para Mujahidin dan Mujahidah. Destinasi kita hanyalah Syurga Allah yang kekal abadi. Ameen.

Wallahu'alam

*Tazkirah buat diriku sendiri dan rakan2 yang lain =)

cuti cuti sabah:)

Published by suezen under on 5:47 PM
uhuh...laem plak menyepi..blog sendiri aku update..blog yang nih x terupdate. Nway..skang nih we are looking forward to KK soon...tinggal 2 minggu lagi kot. So far yang join vacation kali ini ialah 9 orang lah kot termsk aku kan..huhuhu....ini adalah peserta2 itu....:D....ahaks..


....mereka semua adalah tak sbr tuk g bercuti. So far..the mastermind is me..sebab tempat asal aku kan..of coz lah aku.....hahahha.....aku takde tempat nk bwk dorg sebenarnyer, .planning je lebih..x taw jadi ke tak planning tuh..sebab hotel kat ranau aku x book lagi kan. hahahah..biarkan mereka..tdo di dalam keta saja..ahaks..:D...plan2 tuk kat kk nnt aku update k...hehe. Cant wait for that...hopefully they are satisfy with the acticity that i had planned:D

ps::keira i curi ur picture okeh..ahaks

we are back!!!!!

Published by suezen under on 4:15 PM
ok..memandangkan terlalu lame blog ini tidak berupdate, saya dengan berbesar hati ingin mengupdate nya....kuang3x.....hehe..gile kuase jap...ohyer, selepas blk dr melaka ari tuh mmg langsung x berupdate sampai skarang kan. Sape2 yang nk tgk gambar2 ke melaka itu, maka diharuskan klik disini, atau pun melihat facebook kami.

Ohyer, masih belum terlewat untuk mengucapkan selamat hari jadi kepada diri sendiri 28 Feb(its too late ok) and selamat hari jadi buat Sofia (april fool)....ahaks........happy besday to us....moga panjang umur n many2 more to come kan pia.

Di atas kesempatan ini, ingin mengucapkan trime kasih buat kamu...kamu dan kamu semua sebab menyediakan majlis mkn2 di restoran k.ita....:D...hehe..more detail boleh klik disini ok..:D...so post yang seterusnya ialah tunggu....stay tume ok.....:D...kuang3x

Akan Datang

Published by Myra under on 9:59 PM


Its a Vacation again!!!!

Published by suezen under on 1:10 PM
ok...we are going to melaka 2nite.....wah....can't wait for that.....in this vacation..mira is the organizer and all the program is prepared by mira...thanks mira for the effort....hopefully it will be our great "Girls trip".....hehe...will be update this on our next post yeah......stay tune....:D

Happy New Year n Happy Birthday!..

Published by b2gether under on 12:03 AM
Assalammualaikum sume...its not too late to say Happy New Year - 2009 to all da b2gether and plusticks member n yg membace blog ni... :) semoga 2009 ni kite sume dimurahkan rezeki n diberkati..AMIN... n not forget!
HAPPY 26TH BIRTHDAY TO OUR SWEETEST MEMBER!....
Puteri Nurdiana Binti Addnan!...
(7th January 2009)
Muah 1000000x dr kami sume...
Same2 kite lalui tahun 2009 ni dengan penuh kegembiraan n kesyukuran
dan yang paling penting...
MENJADI YG TERBAIK DR SEBELUM INI.. ^_^
Luv u all n all da best!!