Wut they say about u ^_^

Published by b2gether under on 8:13 PM
Siti Fadila Binti Miswan
She said she is : SIMPLE
Myra : Genius
Has : “So mama”
Sue : Beautiful
Put: Naughty
Ju : Sweet
Pia : Glamorous
Lily: Nice
Riri: Blur
Ila : Cute
Ira: Sensitive

Hasmanira Binti Lokman @ Niamin
She said she is : SIMPLE
She said...
Myra : Intelligent
Sue : Pretty
Pia : Sexy
Put : Determine
Ila : Cute
Lilly : Caring
Riri : Blur
Diela : Chiness look
Ju : Unpredictable
Ira : Sensitive


Roziela Binti Rusli
She said she is : “SENGAL”
She said..
Has : Survivor
Put : Strict
Ira : Pampered
Myra : Smart
Lilly : Soft
Riri : Funny
Diela : Simple
Ju : Sporting
Sue : Pretty
Pia : Responsible

Azira Binti Abu
She said she is : SILENT
She said:
sue: Pretty
Pia : Glamour =)
Lilly: Classy
Ju : -dunno-
Ila: Energetic
Riri: Okay
Diela: Cermat
Myra: Smart
Put: Naughty
Has: Workaholic

Juwiza Binti Khalid

She said she is : MYSTERIOUS

She said...

Myra : Brilliant
Has : Sporty
Put: Caring
Sue: Scary
Riri : Blurry
Lily: Sensitive
Ira: Sensitive
Pia: Glamorous
Ila : Hyperactive
Diela : Sweet


Lilly Maimunah Binti Tajibah
She said she is : MOODY
She said...
Myra : Intelligent
Put : Funny
Has : Caring
Sue : Willingness
Riri : Blur
Ira : Pampered
Ila : Happy-go-lucky
Diela : Details
Ju : “Poyo”
Pia : Patient

Siti Sofia Binti Abdul Shukor
She said she is : UNPREDICTABLE
She said...
Myra : Open-minded
Has : Easy-going
Put : Talkative
Sue: Likeable
Riri : Gentle
Lily : Loving
Ira : Friendly
Ila : Generous
Diela : Well-mannered
Ju : Funny

Amirah Dayana Binti Azlan
She said she is : KIND HEARTED
She said...
Has: Spunky
Pia : Festive
Sue : Thoughtful
Put : Bubbly
Ila : Energetic
Lily : Care free
Riri : Perceptive
Diela : Cute
Ju : Sassy
Ira : Playful


Puteri Nurdiana Binti Addnan
She said she is : NAUGHTY
She said..
Has: Pampered
Pia : Sexy
Sue : Pretty
Ila : Cute
Myra : Charming
Riri : Blur
Lily : Lovely
Diela : Sweet
Ju : Naughty
Ira : Firm


Puteri Nurhidayah Binti Megat Noh
She said she is : SENSITIVE
She said...
Myra : Intelligent
Sue : Beauty
Pia : Generous
Has : Loving
Put : Humor
Ila : Kind
Lily : Sensitive
Diela : Caring
Ju : Flexible
Ira : Sensitive

Susanti Binti Samad
She said she is : FIERCE
She said...
Myra : Intelligent
Has : Havoc
Pia : Stylish
Put : Caring
Ila : "Cili padi"
Lily : Blur
Riri : Blur
Diela : Sweet
Ju : Cute
Ira : Matured

Introducing........

Published by b2gether under on 5:12 PM
Introducing "Da' Plusticks" members.... ^_^

(click to enlarge picture)
"Da' Plusticks" terdiri dari 11org wanita perkasa yg mempunyai pelbagai kebolehan..hehe.. "Da' Plusticks" member adalah sahabat sekelas semasa zaman Degree n mereka stdy in Multimedia field... Terwujudnye "Da' Plusticks" kerana mereka sering kali bersama2 dlm membuat keje2...hangout....planning for any project... wut else?? mcm2 lah...da best part is, mereka ni boleh jadi Plustick.. means mereka akan pura2 paham jika sesuatu cerita atau hal itu mereka tak paham sebenarnye demi menjaga hati kawan2 yg lain...hahaha :D
Hobi "Da' Plustikcs" yg paling ketara n jelas adalah BERGELAK KETAWA...tp mereka bergelak ketawa yg hanye melibatkan members "Da' Plustics" saja...tiada unsur2 gossips n ngumpat2.. ;) mereka ni klu dh jumpa n kumpul boleh lupe sekeliling..kecuali ade insan2 yg sedap mate memandang lalu..hahaha..imagine mereka penah duduk berborak dr kol 6ptg sampai 1130mlm..gile xgile lah.. tempat yg penah jadi sasaran mereka utk berborak pjg adalah NZ..mamak2 kat situ dh kenal sgt ngn drg ni...sumetimes drg akan ajak classmate mereka yg lain so jadi gamat lagi lah restoran mamak tu..kihkihkih
Antara xtvt "Da' Plusticks" selain berborak..drg slalu planning utk holiday..n alhamdulillah kerap juge lah holiday nye menjadi..:D :D nak kate holiday mane paling best..sume bagi mereka adalah paling best coz ade each other.. ;) party..picnic...game...movie...karaoke..badminton..suprise party..private party...ladies nite..sume tu jadi fav drg..hehe..

SO ALL DA BEST GIRLS.. *Wink...wink...

....Rawang...

Published by b2gether under on 2:21 AM
Assalammualaikum n salam sejahtera all..bertemu kembali... ^_^ dis time job we all kat Rawang n we all cover majlis pernikahan yg sgt2 simple...Majlis Pernikahan Nana n ..... photographer utk job ni adalah..jeng jeng jeng....seperti berikut :D...kami terdiri dr..Cik Put...Cik Ila..n Cik Pia...
Majlis pernikahan ni berlangsung pada 19 July 2008...n job kali ni sgt2 simple n easy :D... ok pada pagi 19 July 2008...kami bertiga ke umah pengantin perempuan utk snap a few shoot make up...tup tup tup...around 1030am...siaplah pengantin nye...so kami sume pun bergegas ke masjid berdekatan where berlangsungnye akad nikah...
Ha..mase sampai kat masjid ni ade memories skit..mane tak nye pengantin lelaki gugup sgt siot(but tu normal la kot)...heheh but sume tu pengalaman kihkihkihkih...siap org sekeliling pengantin lelaki back up utk jawap soklan2 tok kadi(tok kadi die garang arr)..hehe.. :P then abis akad nikah....we all pun snap lah pic mempelai...sane sini...tp malangnye...en pengantin lelaki ni...ssssssaaaannnggggaaattt pemaluu......mau tak nye...every pic we all ambik die xmo pandang camera..aiyo...die pandang lantai...hehehe...pemalu bak semalu sungguh :D... jenuh lah mak cik2 keliling (n we all jugak) suh die tgk camera..."ok..tgk sini...1..2..3.." bile "3" je die tgk lantai.. :D:D:D..nasib baik digital...klu film..rugi dh akak dik oii...heheh...lamo gak le we all kat masjid tu.....
Then around 12...kami dh ade kat umah pengantin pompuan...nak shoot next scene..hehehe.. mase kat umah pun mcm tu gak "3" je pengantin lelaki pandangan lantai...hehehe...tp we all berusaha gak la utk dpt kan pandangan mahal pengantin lelaki tu...nasib baik pengantin perempuan ok supporting...:)
After dh abis shoot ngn sume family...we all ke bilik pengantin utk scene pengantin perempuan in 5 diff dresses...aiyooo....letey babe...hehehe..tp kami gagahkan jua...we all siap buat demo "pose" utk pengantin :D...so drg leh phm ape yg kami mahukan :D.... dr pose atas katil (no blue2 kay) sampai lah kat tangga umah :D...hehe...then abis je ke5-5 baju tu....we all pun gi lah turun isi perut yg dh berdangdut....hehehe...next plan we all nak ke outdoor...so makan pun mcm race f1.. sbb nak keje mase...skali pengantin lelaki xmau plak...isk isk isk...so we all ikutkan saje... ^_^

So nilah a few pic from pegantin dr Rawang...

aksi di tangga...

pengantin ngn bj yg ke 4 (kot)

pic after akad nikah..

Untuk melihat lagi gambar2 pengantin ni sila layari http://b2gether.fotopages.com/ . enjoy ye..

Majlis Pertunangan...our 2nd job ^_^

Published by b2gether under on 1:10 AM



Assalammualaikum n salam sejahtera to all...

Job kali ni dekat Ampang..Majlis Pertunangan Cik Izza Kalsom-(kwn cik Hasmanira aka B2gether nye team gak)..Job ni dicover oleh Cik Ju, Cik Iela n Cik Pia...


Cik Ju

Cik Iela

Cik Pia
Ok..memula dpt job ni we all siap buat pre-majlis utk cik Izza..hehe die takut tak photogenic katenye..so satu hari jugak lah we all stay kat umah cik Izza ni..mcm2 posing ade..n finally cik Izza pueh ati (kot) sbb camera really like her :P pendek kate photogenic lah...(alhamdulillah) n we all siap tgu sunset sbb kat umah cik Izza ni port best nak tgk sunset..untungla..hehe

14 June 2008 - tarikh Majlis Pertunagan nye cik Izza...so seperti yg dijanjikan...photographer 3org ni dh prepared mcm2..camera..pikir posing2 utk cik Izza...n dot dot dot..tp mase we all sampai cik Izza nye xde kat umah agi..she still kat salon..hehe..so we all sibok ah snap sedara mare cik Izza..hantaran..n pic kami juge kehkehkeh..

After 1/2 - 1 hour(yeke?? :P)...cik Izza pun sampai ngn rambut gulung die..sgt shantek!! make up die pun nice not to tebal..sesuai lah ngn majlis pertunangannye..simple..so apo laie..we all snap ah die sane sini..siap tgk magazine tau nak pose yg cun..baik nye preparation dr cik Izza..:P
So around 4pm pihak belah lelaki pun sampai..(drg lmbt xigt nape)..in da same cik Pia pulak kene ke Hospital Ampang Puteri ambik neneknye pulang kerumah...nasib baik lah dekat..cik Iela dh prepare kat tingkat bwh nak snap situasi (cewah..ayat..) pihak lelaki..hehe..cik Ju cover atas..
Dan akhirnye majlis pertunagan cik Izza berlansung ngn jayanye :D n lancar..around 6pm gak lah keje2 photoshoot we all...so after maghrib we all gerak dr umah cik Izza...
Sila layari http://b2gether.fotopages.com/ utk melihat gamabar2 majlis ini...


Our First Job- Tapah, Perak 30-5 hingga 2-6/08

Published by b2gether under on 5:44 PM

nie lilly

nie iela...a.k.a yg paling comel

n.. mama ngan riri......

kita org lah pertugas on that day....

hmmm were to start banyak sangat cerita yang menarik nie.hahahahhah

oklah kita start dari day 1..
>> we all start the journey officially around 10am.hari jumaat.tarikh lupa ah.huhuh.so nak di jadikan cerita we all yg pergi nie 4 org dara pingitan ewah..memandangkan b2gether nie semua nya pompuan.so kami gi satu kete jer senang kan, so naik kete cik eila a.k.a yg paling comel skali dalam groupies nie.. semua perasaan ader nie, berdebar cemas,suka teruja uish tak leh cakap lah...so dalm perjalannan tuh tgh syiok borak - borak dlm kete dari hal sendiri sampai ke isu negara kita malaysia yg tercinta nie kami digemparkan dengan satu tragedi viper iela....huhuhuhuhu...

perjalanan masa tuh agak perlahan jer sebab hujan renyai2 skit so dah sepaaruh jalan baru perasan viper dier ngiok skit ..so we all stop n betolkan
then that thing ok balik.pastuh we all continue the journey then ...hujan pon reda so dah tak guna dah lah viper tuh ..dah berjam2 jalan perot rasa lapar sebab ader yg tak breakfast agik so kita mkn dulu......masa tuh dah kol 12 lebih cam tuh ...so we all tak der banyak masa gak...kami makan kfc..hingga menjilat jari.

Alhamdulilah perut sudah kenyang..kami sambung perjalanan tak sampai beberapa minnit jalan hujan pon turun balik...maka kami mesti mengunakan viper balik mula2 ok lagi lepas tuh langsung tersasar habis...so memandangkan masih lagi sempat kitaorg pon carik lah kedai spare part sepanjang perjalannan tuh..tapi takder so kumpa kedai motor jer..kita org redah jer..hmm kat kedai motor tuh pun kaelakar gak...well pada yang kenal iela kita semua tau umur dier berapa n how she look like...so for stranger they dont believe her...mana nak caya muka mmg cam budak skolah..so two chines guy nie siap nak mintak no tepon agik...n mintak ic bagai pasal tak caya..kesian iela..tapi nasib baik viper tuh oke cuma screw jer longgar.tampa membuang masa we all sambung perjalan tinggalkan two chiness guy nie wondering ..hahahhah what a day.

hmm nak carik umah pengantin so kena tgk map..saya bertugas sebagai assistant driver...heheheh so we all buat deal ngan pengantin lelaki so the plan kind of we from rumah lelaki lah carik punya carik redah punya redah hahahah skali salah tgk map cari umah lelaki tapi tgk map umah pompuan hahahah.memandangkan dah sdekat nagn umah pompuan kita org change ah plan terus gie umah pompuan.So dah sampai aper lagi buat keje ah....sampai lah ke malam.kita org tido bilik pengantin agik.huhuhu amik berkat ..kahkahkah...

Day 2: Reception umah pompuan...
biasa lah doh umah org mkn mesti kenyang punya....so kita org rasa cam serba salah plak dok kat blik pengantin. so we all change our mind n carik lah bilik utk di sewa.okies lah nice condition n murah.hari kedua nie biasa jerlah.berkerja dari pagi sampai ke mlm....nasib baik tak karaoke jer...

Day 3:Reception umah lelaki...
Memulakan kerja dari pagi check out from the hotel n straight gie umah lelaki..buat kerja so hari nie stgah hari jer..sampai ptg gak lah..so dah nak balik tuh..dah salam 2 pengantin dah babai semua ..jeng2 jeng iela kena ngorat..dapat no pon..hueheuheuheuhe...

So badan pon dah penat tekak plak haus so we all stop dekat rnr kita rehat dulu...hueheuheueheuhuh... dah puas rehat n beli bekalan yg cukup kami meneruskan perjalan utk pulang kerumah...so nak hilang kan bosan we all main game dlam kete ..kira nombor sapa paling banyak base on no .plat kete yg ada kat highway tuh...macam biasa lah sambil menyelam minum air..so mata masing2 pon meliar ah melihat keindahan pemandu dan pnumpang..hahahah.

tgh leka2 we all drive biasa ah highway mesti ader adengan potong memotong punya...so kami memandu kerete kancil...pas tuh ader satu kete viva nie.dan didalam nyer ader 4 org jejaka plak ..wah cam sesuai jer...kita org 4 gadis plak...yg tak bleh balh tuh siap jalan seiring agik tuh..siap bg i luv u lah...ishh... kita org kena ngorat..hahahhaah mengarut betol...tapi utk hiburan oklah...ader lah adengan seiring dan sejalan ...sampai satu tahap kita org berpisah...
we tuh jerlah yg saya ingat pasal our first job. kalo i ader tertinggal aper2 sila tambah yer...pastuh sebelom pulang ke umah masing 2 we all lepak dulu nagn plustick yg lain kat nz...sebab dah lama tak jumpa ..so gelak jer lah keje kita org sepanjang malam tuh...

we alll what a journey kan..keuheuheueheuheu..enjoy...

nie gamba pengantin...



Our 1st blog ^_^

Published by b2gether under on 11:41 AM

Assalammualaikum and salam sejahtera sume :)

dis is da 1st blog for our company b2gether..well in dis blog we all akan cite sume pasal job2 (wedding) yg we all cover dr mula dpt job...planning..perjalanan pegi n balik...ape yg terjadi during da majlis...dan mcm2 lagi...so hope u all terhibur n enjoy ^_^